13 January 2017

Review Bluetooth Keyboard Logitech K380

Halloooooo..

Kali ini aku nak review sikit tentang bluetooh keyboard jenama Logitech K380. First of all, kenapa aku beli keyboard ni? Haaa, currently aku guna iPad, dan iPad ni boleh kata aku usung setiap masa. Ipad ni canggih, tapi takkan nak buat entertainment je kan? So aku pernah rasa nak jual iPad ni dan nak beli Surface, but Surface agak mahal. Aku perlukan something light, but powerful. For entertainment dan juga work. Agak-agak kau nak menaip panjang-panjang guna touchscreen seronok tak? I don't think so. Rasa macam nak jual iPad dan beli laptop, tapi laptop yang aku nak beli agak mahal. Aku nak cari ultrabook yang murah-murah je, tapi tak jumpa. Hahaha.

Aku pun Google laa tengok iPad ni ada case with keyboard tak.. ada jumpa. Then aku pun google la wireless keyboard yang sesuai untuk iPad.. then I found Logitech brand. Ini cerita dua bulan lepas la. Aku mencari je tapi takde niat nak beli pun. Hihi.

Then hari ni aku pergi Jusco. Ingat nak beli HDMI cable je, tapi aku terjumpa keyboard Logitech ni.. haa apa lagi.. teruslah nafsu serakah aku timbul. Hahaha. Tapi aku tak beli kat Jusco, aku beli dekat Cytech. Harga baru RM135. Dekat Jusco harga RM160. Mahal gila.

Ok.. amacam best tak? Yeah best. Ipad aku ada words, excel, powerpoints, etc. Now iPad aku dilengkapi keyboard.. memang typing like a boss (..is typing.....)

So aku write this blogger post pun guna iPad dan keyboard yang aku baru beli. Rasa seronok type. Keyboard punya build pun agak solid, quite heavy you know. Aku pun taktau apasal berat sikit, tapi ok laa. Bila guna keyboard ni je iPad tu dah boleh treat as a laptop. I can do my job anywhere I want!

No comments:

Post a Comment

Komen kalau korang manusia!

What Anxiety Has Done To Me..

Hi everyone.. everybody.. oppa omma babuji.. unnie.. tomodachi to kanojo.. Assalamualaikum semua. Photo courtesy by Carolyn Rogers An...